Guten Tag Bitte um Preis für 4 neue Kronen, Demontage vorhandener  Kronen. 1 Implantat.Freundliche Grüße Familie HallerGuten Tag 

Preise ist:
-210 Eur  (Metallkeramikkrone) X 4 = 840 Eur
-750 Eur (Implantat Bredent).

Freundliche grusse


Spoštovani,
imam kar nekaj vprašanj:
Rabil bi puljenje enega zoba v zgornji čeljusti, katerega bi zamenjal z vsadkom. Ali je v ceni vsadka tudi puljenje zoba? Ali je možna takoj po puljenju vgradnja vsadka?
Poleg tega bi rabil še dva vmesna člena in eno prevleko na lasten zob (zamenjava obstoječega kermičnega mostička), torej vse skupaj:
1xpuljenje zoba
1xvsadek
1xprevleka na vsadek
2xčlena (kovinska keramika)
1xprevleka na lastnem zobu
Zanima me končna cena tega posega oz. posegov (z ev. popusti :)).

Druga zadeva se nanaša na brezzobo zgornjo čeljust pri ženi. Iz ortopana je razvidno, da ni veliko kosti za vgradnjo implantantov (tako ji je povedal eden od dentistov). Zanima me ali  vi izvajate vgradnjo t.i. mini implantantov, ki bi bili nosilni vsaj za protezo?

Najlepša hvala za odgovor ter lep pozdrav!
Spoštovani!

Ruvanje zoba je v ceni vsadka, s katerim zob nadomestimo. v nekaterih primerih je možna direktna implantacija (takoj po ruvanju), vendar se večkrat odločimo za implantacijo po dveh do treh mesecih.
Cena posegov po katerih sprašujete:
-750 Eur (vsadek)
-420 Eur (prevleka na vsadku)
-210 Eur (prevleka na zobu ali vmesni člen) X 3 = 630 Eur
Na celotno delo lahko damo 10 % popusta.

Prav tako lahko vstavimo štiri vsadke v zg. čeljust, ki bi podpirali totalno protezo. Cena celotnega posega je 3900 Eur.

Lep dan še anprej!


Pozdravljeni,

imam malo nenavadno vprašanje in sicer: moja desna dvojka zgoraj je kriva oz. zamaknjena nazaj, ker ni dovolj prostora med enko in trojko. Zanima me, ali je možno to dvojko zbrusiti (drugače je povsem zdrava) in mi nato nanjo namestiti krono, ki ne bi bila zamaknjena. S tem bi se rešila tudi rahle govorne napake, saj dvojka dejansko štrli nazaj, zato drugače izgovarjam sičnike. Za mnenje sem že vprašala svojo zobozdravnico, ki pravi, da druge rešitve koz zobni aparat, ni. Jaz ga ne želim, rada bi drugačno rešitev, ki najbrž ni po volji zobozdravnikov, glede na to, da je zob zdrav, in da je zanj premalo prostora. V najstniških letih sem nekaj let nosila zunanji zobni aparat, ki naj bi potiskal sedmice nazaj, da bi se ostali zobje malo razmaknili in bi bilo več prostora,saj imam zelo ozko čeljust. Ko so se posledično zaradi večjega razmaka ostali, prej ravni zobje, začeli kriviti (še posebej zgornji enki), sem se ustrašila in ga nehala nositi. Tako je ta težava ostala nerešena. Zaradi dolgotrajnega procesa in velikega stroška si zdaj zobnega aparata ne želim. Ali obstaja kakšna druga rešitev zame? Ali v primeru da ni dovolj prostora za zobno krono ali kakšno drzgo rešitev, lahko zobozdravnik izpuli ven zdravo dvojko? V takem primeru bi se verjetno zobje v nekem času sami malo razmaknili in bi bil prazen prostor namesto dvojke manj opazen? Vsak nasvet bo dobrodošel.


Že vnaprej najlepša hvala!Spoštovani!

Vsekakor je ortodontska terapija, torej zobni aparat, prva in najboljša izbira. Tudi sam odsvetujem brušenje zoba, vendar pa je na koncu odločitev vaša. Morda bi bilo vredno poiskusiti s keramično lusko.

Lep dan še naprej!


Spoštovani

Spremljam vas na Facebooku in bi še jaz prosila za nasvet . 14.9. so mi zamenjali zalivko ker je bila stara odkrušena . Od takrat me zob boli na pritisk . Ko poskušam ugrizniti je tako ,kot bi pritisnila na živec . Kaj mi je storiti ? Hvala ! Erika
Spoštovani!

V kolikor je zob občutljiv le pri pritisku na plombo jo je potrebno zamenjat. Če je zob boleč na pritisk tudi na drugih točkah in občutljiv tudi na potrk, bo najbrž potrebno koeninsko zdravljenje.

Lep dan še naprej!


Spoštovani!

Pred štirimi leti mi je zobozdravnica na levo dvojko zgoraj pritrdila takoimenovan biserček, ki pa to sedaj ni več, saj je čisto črne barve. Zanima me, ali bi se pri Vas lahko naročila za odstanitev tega "bisera" in kolikšna je cena? Zanima me tudi, ali je zob pod biserom črn ker sem predolgo odlašala z odstranitvijo?

Hvala v naprej za kakršenkoli odgovor! Lep pozdrav


Spoštovani!

Potrebno je le odstraniti podlago in cement umetnega biserčka. Zob pod cementom ni poškodovan. Lahko se naročite po telefonu.

Lep dan še naprej!