Pozdravljeni! 

V casu zivljenja v Sloveniji ste ze bili moj izbrani zobozdravnik, zato se tudi sedaj, ko zivim in sem zavarovana v tujini, obracam na vas. 

V zanjem letu se mi 3x odlomil del zgronje desne sestice in po obisku dveh razlicnih zobozdravnikov v Nemciji, so mi obrazlozili, da protebujem vsaditev krone (oprostite ce neprimerno uporabljam strokovne izraze). 

Kljub delnem financnem kritju posega s strani moje zavarovlanice, je poseg se vedno zelo drag. Tako me zanima, kaksna je cena te storitve za samoplacnike pri vas in kako bi potekalo zdravljenje (saj bi v tem primeru morala priti v Slovenijo). 
 

Lep pozdrav.
Spoštovani!

Domnevam, da so vam predlagali izdelavo zobne prevleke in ne vstavitev zobnega vsadka, saj vam zoba ni potrebno izruvati. Cena posega:
-210 Eur (kovinsko keramična prevleka)
 ali
-350 Eur (polnokeramična prevleka)

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, 

z mozem nacrtujeva nosecnost. Zanositev bi bila mogoca ze cez 8 dni.
Cez tri dni imam predvideno zdravljenje granuloma z antibiotikom. Kaksen vpliv bi imelo to zdravljenje granuloma na morebitni zarodek - plod? 
Nujno bi bilo ozdraviti tudi karies na drugih zobeh in zato bi potrebovala inekcijo. Kako skodljiva je inekcija v nosecnosti in ali je mogoce uporabiti kaksno drugo protibolecinsko in sprejemljivejse sredstvo. 

Res si nebi zelela prestavljati zeljene nosecnosti in upava, da je zdravljenje zob mogoce brez vecjega rizika na plod. 

Hvala za odgovor, 
lp, 
KatjaSpoštovani!

V nosečnosti se izogibamo posegov, ki bi lahko pripeljali do nujnega zdravljenja s sistemskimi antibiotiki. Če je poseg neizbežen, se o predpisovanju antibiotikov posvetujemo z ginekologom. Nosečnost ni ovira za zdravljenje zob pod vplivom lokalne anestezije. Bolj sprejemljivega sredstva ne poznamo.

Lep dan še naprej!


Je uporaba zobne paste na osnovi sode bikarbone varna? Oziroma kakšna je pri tem možnost poškodbe sklenine? Hvala za odgovor!Spoštovani!

Vse paste, ki so na trgu morajo biti varne. Paste vsebujejo zrnca sode bikarbone zaradi večjega čistilnega učinka ion ne smejo pretirano raziti površine sklenine. Priporočena pogostnost čiščenja s takimim in podobnimi pastami je navedena na embalaži.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, zanima me  postopek, ko se luska odlepi. Je možno ponovno prilepiti isto lusko, ali je potrebno lusko izdelati na novo?

Hvala in lep pozdrav!Spoštovani!

Če luska ni poškodovana jo je moč prilepiti nazaj.

Lep dan še naprej!


Kirurginja mi je pulila spodnjo šestico. Injekcija še po petih urah ne popusti. Stanje je nekoliko boljše kot je bilo, ker nisem mogla sploh očesa zapreti.Imam mrtvo ličnico in spodnjo čeljust. Moje stanje me zelo skrbi ker že imam podobne izkušnje na nasprotni strani čeljusti. Jemala sem b kompleks. Kaj naj naredim če se stanje ne izboljša. lp VidaSpoštovani!

Anestezija v spodnji čeljusti je prevodna anestezija. Anestezirano področje je precej veliko (koža na bradi, polovica spodnje ustnice, vsi zobje v spodnji čeljusti na eni strani, pol jezika), učinek traja več ur. Vzrok za začasno negibnost polovice obraza (zapiranje očesa) je začasna pareza facialisa, zaradi delovanja adrenalina , ki je dodan anestetiku in ponavadi popusti pred delovanjem anestetika. Stanje, ki ga opisujete, je pet ur po posegu nekaj običajnega. Pareza facialisa pa je nekoliko bolj redek pripetljaj, vendar ni zaskrbljujoč. Primerjava z nasprotno stranjo, kjer je očitno prišlo da poškodbe živca ob ruvanju (mandibularis), je zaenkrat neumestno.

Lep dan še naprej!